Artiest en advies
 

Nieuws

BTW uitvoerend kunstenaars naar 9%

Op 1 januari wordt het lage btw tarief verhoogd van 6% naar 9%. De meeste afnemers van diensten van artiesten zullen daar geen moeite mee hebben omdat de in rekening gebrachte btw weer teruggevraagd mag worden. Voor de artiest zelf kan het wel nadelig zijn.

» Lees meer

Aangifte inkomstenbelasting 2017

Vanaf nu is het mogelijk om aangifte te doen voor de inkomstenbelasting 2017. Welke zaken je daarvoor moet aanleveren, vind je terug in de checklist 2017 die je kunt downloaden van de website.

» Lees meer

Loondienst? Dan geen ondernemer!

Onlangs heeft het Gerechtshof in Amsterdam een uitspraak gedaan in een zaak waarin een actrice zichzelf als ondernemer zag alhoewel ze bij diverse gezelschappen op basis van een arbeidsovereenkomst werkzaam was.

» Lees meer

Disclaimer voor artiesten

Als je als artiest wilt blijven factureren dan is het van belang dat je aangeeft geen gebruik te willen maken van de artiestenregeling. Dat kan door de volgende tekst op te nemen in je emailverkeer met de klant:

Met dit optreden ontstaat geen dienstbetrekking.

» Lees meer

VIA

Inmiddels is het voor belastingadviseurs mogelijk geworden om voor hun cliënten VIA's aan te vragen. VIA staat voor VoorIngevulde Aangifte. Je ontvangt een brief met een code die je aan mij moet doorgeven.

» Lees meer

12 Volgende >