Artiest en adviesArtiest en advies
 

Nieuws

Wanneer is kleding werkkleding?

Voor de meeste ondernemers is het niet mogelijk om kleding als aftrekpost op te voeren. Alleen voor hele specifieke kleding, zoals een uniform of overall wordt een uitzondering gemaakt.

» Lees meer

Eten onderweg, aftrekbaar of niet?

Je bent onderweg naar een opdracht en je wilt graag onderweg even lunchen. Zijn deze kosten dan zakelijk en dus aftrekbaar? Zowel de Rechtbank als het Gerechtshof vonden de kosten niet aftrekbaar. Dat de kosten voor buiten de deur eten hoger zijn dan thuis eten doet verder niet terzake.

» Lees meer

Loondienst? Dan geen ondernemer!

Onlangs heeft het Gerechtshof in Amsterdam een uitspraak gedaan in een zaak waarin een actrice zichzelf als ondernemer zag alhoewel ze bij diverse gezelschappen op basis van een arbeidsovereenkomst werkzaam was.

» Lees meer

Disclaimer voor artiesten

Als je als artiest wilt blijven factureren dan is het van belang dat je aangeeft geen gebruik te willen maken van de artiestenregeling. Dat kan door de volgende tekst op te nemen in je emailverkeer met de klant:

Met dit optreden ontstaat geen dienstbetrekking.

» Lees meer

VIA

Inmiddels is het voor belastingadviseurs mogelijk geworden om voor hun cliënten VIA's aan te vragen. VIA staat voor VoorIngevulde Aangifte. Je ontvangt een brief met een code die je aan mij moet doorgeven.

» Lees meer

12 Volgende >